Кога да се монтират вратите?

Един често задаван въпрос.

Кога да се монтират вратите? Това е въпрос които много хора си задават преди да започнат ремонт на своят дом. Дали вратите трябва да се монтират първи или по средата на ремонта или най-накрая?

Първо ще се спрем на това кога се монтират интериорните врати. Ако сте новодомци или правите основен ремонт на вашето жилище най-добрият вариант е интериорните врати да се поставят най-накрая. Първо се демонтират старите врати и техните каси. След като е направен светлият отвор се поставят подовите настилки и се завършват стените. След като се приключи с тези деинсоти се поставят вратите. С поставянето на вратите и техните каси в края на ремонта вие сте сигурни, че новите ви врати няма да се надраскат, касите няма да се зацапат с боя и крилото ще се движи максимално ниско до пода. Ако извършвате ремонт само на една стая и живеете в жилището, в повечето случай няма как стаята да се остави без врата, поставянето на интериорната врата се извършва веднага след като е готова подовата настилка. Касата се монтира без первази, които се поставят след като е завършил ремонта на стените. Поставянето се извършва преди ремонта на стените тъй като при демонтажа на старата каса има опасност те да се повредят.

Кога се поставя входната врата на жилището? Най-доброто време за поставянето на входната врата е в началото на ремонта. Ако е цялостен ремонт на жилището, входната врата е добре да се постави когато са готови стаите и се започне обновяването на коридора. В зависимост от модела на вратата тя може да бъде с перваз от външната страна или от двете страни.

Ако са ви нужни още съвети, не се колебайте, а се свържете с нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *