Врата за баня

Каква врата да поставим на своята баня? Нужно ли е тази врата да е същата както останалите врати в нашето жилище или тя може да бъде различна?

Точен отговор на тези два въпроса няма! Но има няколко неща които трябва да се вземат в предвид преди да направим своят избор.

Най-важното при избор на врата за баня е да се знае, че тази врата трябва да бъде влагоустойчива, а в някои случай и водоустойчива. Нашият съвет е, ако желаете врата която да издържи дълго време, изложена на вода и влага е да се постави алуминиева врата. Алуминият е идеален за банята. Той не се деформира от влагата, не ръждясва и не губи свойствата си. Поради тази причина, много врати за баня са именно алуминиеви.

За разлика от банята, за останалите стаи във вашето жилище от естетическа гледна точка е по-добре да се използват MDF врати, тъй като тези врати са с голямо разнообразие от цветове и модели. От това логично следва въпроса възможно ли е да се постави стандартна MDF врата и на банята?
Отговорът не е еднозначен, но според нас, ДА това е възможно. Тези врати са с покрити от PVC фолио, както и самият MDF като материал е издръжлив на влага. Нашият съвет е ако решите да използвате MDF врата за вашата баня все пак да вземете в предвид няколко основни неща:

  1. Банята трябва да бъде направена с достатъчно добро отводняване. По този начин не се образуват локви или натрупвания на вода около касата и крилото на вратата.
  2. Препоръчително е банята да разполага с душ кабина.
  3. Препоръчително е банята да разполага с отдушник или след използване да се оставя врата отворена за да може парата да излезе от помещението.
  4. Препоръчително е ако банята не разполага с душ кабина да има някаква преграда между душа и вратата ( например завеси за баня).
  5. Да се изгради праг които да предпазва вратата от директен контакт с водата.

Най-важното е дизайнът на врата на банята да е съвместим с интериора на вашият дом. Надяваме се да сме били полезни с нашите съвети. Ако имате още въпроси не се колебайте, а се свържете с нас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *